Fri frakt vid 900:- / Snabb leverans / Betala enkelt med Klarna, Swish, Kreditkort

Hur torkar man blommor?

Torkning av blommor är en sådan givande upplevelse eftersom det är lätt att göra, blommorna brukar torka anmärkningsvärt bra, och de varar i många år. Blommor kan torkas på flera olika sätt, genom att hänga, pressning eller med olika torkmedel.

Om du vill torka blommor eller buketter på egen hand, klippa blommorna när deras färg är på topp. Ta bort bladen, försök sedan en av följande metoder blomma torkning:

Torkade blommor genom upphängning/lufttorkning

 

Detta är den mest använda och den enklaste metoden att skörda torkade blommor. Det finns ett antal Trädgårdsblommor, liksom vilda växter, som kan torkas helt enkelt genom att hänga dem upp och ner i en varm, torr plats i flera veckor. Blommor bäst lämpade för detta är evighetsblommor och några andra som inte vissnar lätt. Vissa, såsom Globe Amaranth, kan torkas i klasar på deras naturliga stjälkar. Andra, som strawflower, bör ha en tråd av ersätta stjälkar innan torkning.

Torkade blommor genom att trycka på

Enkelt och snabbt, men konturen är förlorad och blommorna blir plana. För pressning, Använd oglaserat papper, t. ex. Placera blommorna så att de inte överlappar mellan flera tjocklekar av papperet. Tynga ner med ett tungt föremål. Torkade blommor är klara i två till fyra veckor.

 

Torkade blommor med torkmedel

 Blommor kan torkas genom att begrava dem i material som sand och borax eller majsmjöl. Dessa material är framgångsrika för vissa blommor, men otillförlitlig för andra. På senare tid, den mest lönsamma material för torkning av blommor hemma är kiselalg. kostnaden är högre än för boraxsand eller borax-linjärkombinationer, men det kan användas om och om igen i många år. Eftersom det torkar blommor snabbt, kan fler blommor flyttas in och ut ur blandningen under en enda säsong än i samma mängd av en rasblandning. Kiselalg finns under ett antal varunamn. Det är vitt, men vissa typer innehåller blå kristaller som fungerar som en indikator på mängden fukt som har absorberats. När dessa kristaller är en klarblå materialet är torrt. När fukten absorberas från blommorna blir kristallerna gradvis rosa. Vid den tidpunkten är det dags att redry innan du använder igen.

 

 

Torkade blommor med Micro ugn

Torkning i mikrovågsugn tar bara några minuter och ger torkade blommor som ser fräschare och mer färgglad ut än de som genomgått andra metoder. Stödmaterial som kiselalg måste omge och stödja blommorna under upphettning och torkning. Använd värmetåliga glas-eller mikrovågsbehållare. Täck inte över behållarna. Placera en kopp vatten i ugnen innan du börjar att förhindra överdriven torkning. Torktiden varierar från ca 3 minuter för mycket täta blommor med en massa kronblad till ca 1 minut för mindre eller tunnare blommor. Eftersom ugnar och blommor varierar, krävs viss experimenterande. Efter avslutad behandling, lämna blommor i kiselalg för 12 till 24 timmar för att se till att de kyls ned och torkas. Eftersom mikrovågsteknik blommor tenderar att absorbera luftfuktighet, spraya kronbladen med hårspray eller lack. Förvara dem i en lufttät behållare för långtidsförvaring.

 

Lagra torkade blommor

Torkade blommor i lager, kan ibland angripas av en eller flera hushållsinsekter som Museum skalbaggar, Silverfisk, kackerlackor eller andra släktingar med dem. När de tuggar på den mjuka vävnaden kan kreationen falla sönder. De är inte nödvändigtvis på blommorna som kommer från trädgården men flyttas in i hemmet under lagringstiden.

Vid närvaro av insikter kan blommorna förstöras och infekteras. Tätt förslutna behållare förebygger invasion. Om skadedjuren är närvarande, Rengör behållaren noggrant innan du använder den igen. Naftalenflingor kan stöta bort insekter eller vissa allmänna insekticider kan hjälpa till att kontrollera dem, men när ett område är angripet, är fullständig utrotning svårt. Renhet och uthållighet är det bästa sättet att undvika situationen.

Betrakta inte torkade blommor som eviga. Helst bör torkade blommor bytas årligen, men med god omsorg håller de längre. Även de bästa torkade blommorna bleknar gradvis och bör kasseras när de inte längre producerar önskad effekt. Blommor som tenderar att tona kan vara lätt underhållas med aerosol färger eller färgämnen för mer hållbar färg. Med omsorg bevaras den naturliga looken.

 

Göra torkade blomsterarrangemang

Torkade blomsterarrangemang har varit populära i många århundraden. Omtyckta hela året, det är vanligare under vintermånaderna av den uppenbara anledningen att i dessa säsonger färska blommor är inte tillgängliga.

Blommor kan torkas med hjälp av olika metoder såsom lufttorkning, vattentorkning, ugn torkning, torkning i sand, torkning med torkmedel, och mikrovågsugn torkning.

 

Ett enkelt och vackert torkat blomsterarrangemang

Fixa din vas med blommor på en roterande bricka, och placera den på mitten av ett matbord. På så sätt kan alla i sällskapet njuta av det fina arrangemanget.

• lägg en bit skum i vasen. Linjerat material som lavendel och halm kan användas för att fastställa det totala utseendet.

• Sätt i de större fokala blommorna som hortensia först, följt av medelstora blommor som torkade rosor. Resultatet blir vackert och symmetriskt.

• Lägg till kompletterande linjematerial för att framhäva den övergripande formen. Fyll upp lediga utrymmen med ormbunke och tillsätt lin för att skapa ett fullständigt utseende.