Introduktion till stabiliserad växt-väggar

Förvandla ditt kontor, hem eller showroom till en förtrollande och hälsosam miljö med konserverade gröna väggar.

Ett lysande val för att införa naturens skönhet inomhus. Vid valet av konserverade gröna väggar presenteras flera alternativ för att passa dina preferenser.
Först och främst, vilken proportion önskar du? Ska den gröna väggen omfatta en liten sektion, hela väggen eller kanske motsvara storleken av en konsttavla?

Efter att du bestämt proportionerna kan du selektera vilka växtalternativ som ska inkluderas i den gröna väggen. Föredrar du frodiga lövverk, eleganta mossaformationer eller kanske en harmonisk kombination av båda? För den som önskar ge oss fria tyglar kan vi skapa en extraordinär och unik konstruktion som kommer att överträffa förväntningarna.

Vad innebär stabiliserad växter? ven kända som konserverade växter)

Konserverade eller stabiliserade växter är växter som genomgått en speciell behandling för att bevara sin naturliga skönhet och form under en längre tid.
 
Processen innebär att färska eller naturliga växter, träd, mossor eller blommor behandlas för att ersätta vattnet i deras celler med en konserveringsvätska, vanligtvis en kombination av glycerin och färgämnen.
 
Genom denna behandling ersätts den naturliga fukten i växterna med konserveringsvätskan, vilket hjälper till att bibehålla deras struktur, färg och utseende över tid. Konserverade växter kräver minimalt underhåll, då de inte behöver vatten eller ljus för att överleva.
 
De kan användas inom olika designområden, såsom inomhusarkitektur, landskapsdesign, evenemangsdékor eller konstnärliga projekt, där de ger en varaktig och naturlig estetisk skönhet utan att behöva bytas ut eller underhållas regelbundet.
 

Vad innebär gröna väggar?

Vid strävan efter att införa en mer förgrönad miljö i arbets- eller hemmiljöer, har valet att placera ut växter traditionellt sett varit det mest utbredda alternativet. Dock har det på senare tid blivit allt vanligare att ersätta konventionella växtarrangemang med konserverade gröna väggar. Så, vad innebär egentligen dessa konserverade växtväggar?

Konserverade gröna väggar, även kända som “vertikala trädgårdar”, utgör en form av växt baserad design där växterna inte placeras i vanliga planteringskärl, utan istället sätts i mindre behållare som monteras direkt på väggytan. Denna utformning möjliggör en betydande synlighet för den gröna väggen samtidigt som den inte tar upp lika mycket utrymme som traditionella växtarrangemang i planteringskärl. Det finns två huvudsakliga typer av konserverade gröna väggar som är mest framstående. Den ena varianten består av växter med lövverk, medan den andra enbart består av mossbeklädnad.

 

Konserverade växt väggar 

När du vill ha grönska i ditt hem finns det alternativet att välja konserverade växter istället för levande. Låt oss först prata om de möjligheter som erbjuds. Med konserverade produkter kan du återskapa nästan alla slags gröna väggar du har sett, vilket ger dig vackra och fantastiska resultat.

Du kan välja en grön vägg fylld med löv eller en vägg täckt av platt- eller stolpmossa. Konserverade mossväggar är ett populärt och relativt billigare alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Dessa mossväggar kan skapa fantastiska konstverk på din vägg.

Fördelarna med att välja en konserverad grön vägg är att den kräver minimalt underhåll. Du behöver bara ta bort damm, och du slipper bekymra dig om bevattning och vatteninstallationer. Genom att investera i konserverade gröna väggar kan du spara på underhållskostnader på lång sikt. Dessutom behåller de konserverade gröna väggarna sin skönhet och kvalitet i flera år utan att försämras.

Sammanfattningsvis har konserverade gröna väggar flera fördelar jämfört med levande väggar. De är enkla att underhålla, sparar på underhållskostnader och behåller sin vackra utstrålning över tid.

Slutsats: Konserverade gröna väggar är en vacker och naturlig lösning för att skapa en grönskande atmosfär inomhus!
Kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert på info@foreverflora.se