Gröna väggar är ett lysande sätt att få ditt kontor, hem eller showroom att se naturligt och hälsosamt ut. Det finns flera alternativ för när du är redo att satsa på en grön vägg. Först är det måtten, vill du att en liten del av din vägg ska vara grön, hela väggen eller kanske bara storleken på en tavla. Efter att ha valt rätt mått för dig har du valet av hur den gröna väggen ska se ut.

Vill du att den ska vara full av löv, bara mossa eller en kombination av båda?

I den här artikeln går vi igenom vad bevarad innebär och vilka möjligheter som finns med bevarade gröna väggar.
 
Vad är konserverad?
 
Precis som vi gör med nästan alla våra artiklar kommer vi att titta på vad “Konserverad” egentligen betyder.
Det är viktigt att veta vilken typ av landskapsarkitektur du satsar på. Det finns flera plantager runt om i världen där växter, träd och mossa odlas. Dessa plantager finns speciellt för att bevara dessa växter, träd, mossa och blommor också, för att lära dig mer om konserverade blommor, se vår andra “Introduktion till konserverade blommor”-blogg. Precis som vanliga växter odlas och sköts konserverade växter tills de är i sitt vackraste tillstånd. Vid det här laget är växterna och träden bara levande. När växterna, träden eller mossan är fullvuxna tas de in i ett varmt rum. Växterna placeras i rör, innehållande två vätskor; glycerin och färgpigment. Efter att produkterna placerats i rummet förångas vattnet i växternas celler. Cellerna blir tomma och detta skickar en signal till växten att ta in vattnet. Men istället för vatten tar växten in de två vätskorna och de lagras i de tomma cellerna.
Nu byts vattnet ut mot glycerin och färgpigment och växten, trädet eller mossan bevaras.
 

Vad är gröna väggar?

 
När du vill ha mer grönska på ditt kontor eller hem kan du välja att placera ut växter. Detta är naturligtvis förmodligen det vanligaste alternativet. Men de senaste åren väljer fler och fler en grön vägg, istället för växter. Så vad är dessa gröna väggar?
 
 
Gröna väggar kallas ibland “en trädgård på väggen”. Det är bara plantorna som inte placeras i en planteringslåda, utan de sätts i mindre bägare som ställs mot en vägg. På så sätt har en grön vägg mycket synlighet, men de tar inte upp lika mycket plats som olika växter i planteringskärl. Det finns två typer av gröna väggar som är mest kända. Gröna väggar som består av löv och gröna väggar består endast av mossa.
 
Bevarade gröna väggar.
 
Nästan hela tiden när du vill ha grönska i ditt hem har du också möjligheten att välja konserverade växter istället för levande. Låt oss först prata om möjligheterna. Med bevarade produkter är det möjligt att återskapa nästan alla levande gröna väggar du har sett. Detta ger några vackra och fantastiska gröna väggar.
Det finns möjlighet att välja en grön vägg fylld med löv. Ett annat alternativ är en grön vägg som är täckt av antingen platt- eller stolpmossa. Bevarade mossväggar är ett populärt och relativt billigare alternativ, utan kvalitetsförlust.
Bevarade mossa väggar kan skapa fantastiska konstverk på din vägg.
 
För det andra, fördelarna med att välja en bevarad grön vägg. Endast underhåll som behövs är att ta bort damm. Vatteninstallation och vattning behövs inte Investeringar i bevarade gröna väggar kan tjänas tillbaka på några år, eftersom underhållskostnaderna sparas. Ingen kvalitetsförlust, de bevarade gröna väggarna kommer att förbli icke representativa år Bevarade gröna väggar har vissa fördelar jämfört med levande gröna väggar.
 
Slutsats Bevarade gröna väggar är ett vackert och naturligt sätt att föra in grönska i ditt hem eller kontor.
Kontakta oss för mer information eller en kostnadsfri offert på info@foreverflora.se
 
Foreverflora använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.