När det kommer till gröna väggar kommer du att kunna välja mellan bevarade gröna väggar och levande. I den här artikeln går vi igenom skillnaderna mellan de två, så att du vet vad som passar ditt hem eller kontor bäst.

 
 
Möjligheterna är ungefär desamma, men det finns en stor skillnad.
Levande gröna väggar kan placeras inomhus och utomhus. Bevarade gröna väggar kan bara placeras inomhus, men det är också här de frodas, läs vidare för att ta reda på varför vi gör detta påstående.
En annan skillnad är att endast bevarade gröna väggar kan göras fulla av mossa. Det finns också olika sorters mossor där de gröna väggarna kan göras av. En likhet är att både bevarade och levande gröna väggar kan vara fulla av löv och grenar.
De kan båda verkligen skapa känslan av en “trädgård på väggen”. Producerar bevarade gröna väggar också syre och är de bra för dig och din omgivning? Svaret på den sista delen av frågan är definitivt ja, men se vår andra artikel “Producerar konserverade träd och gröna väggar syre?”
för mer information. Detta är också en positiv likhet för levande och bevarade gröna väggar.
 
 
Fördelarna Varför trivs nu bevarade gröna väggar inomhus, när det gäller levande gröna väggar?
Vi har lagt det i en sammanfattning. Motsatsen till levande gröna väggar, bevarade gröna väggar… Behöver inget underhåll, bara damm behöver tas bort Behöver ingen vatteninstallation och vattning Är en investering.
Du tjänar tillbaka din gröna mur, eftersom du sparar på underhållskostnader. Kommer att behålla sin kvalitet och vara representativ i många år framöver. Har en garanti på 5 år(!) Slutsats Vill du ha en grön vägg inomhus är bevarade gröna väggar definitivt rätt väg att gå. Du kommer att kunna få samma utseende och känsla som en levande grön vägg, men du kommer att kunna tjäna tillbaka din investering på grund av besparingarna på underhåll och byten. Allt detta utan kvalitetsförlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Foreverflora använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.